Ervaringen

Ervaringen

Leefstijlcoaching

Ilse

Ilse

‘Nachtdiensten kosten mij veel energie. Met enkele aanpassingen gaat dit nu een stuk beter’

Na mijn twee zwangerschappen waarvan de laatste van een tweeling, vond ik het na 6 jaar wel weer eens tijd worden voor mezelf. De tweeling naar de basisschool en mama eindelijk weer wat tijd voor zichzelf. Ik merkte aan mezelf ondanks meer vrije tijd dat ik geen extra energie had. Het werd tijd om hier iets aan te gaan doen. In mei 2020 begon ik met hardlopen. Maar ik kwam echt niet vooruit, en merkte dat ik er steeds minder zin in had. Daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij kon helpen bij het opbouwen van het hardlopen. Via internet kwam ik op de site van Loop & Leef terecht. Dit was precies wat ik nodig had.

In juli 2020 ben ik begonnen met hardlopen bij Evert. Al snel was duidelijk dat er nog veel winst te behalen was.

Wat ik erg prettig vind vanaf het begin is dat je zelf je doel bepaalt. Mijn eerste doel was wat langer kunnen lopen, maar vooral ook meer energie krijgen en me fitter voelen.

Ik ben begonnen met privé lessen en nu loop ik elke donderdagavond met de loopgroep. Dit is erg fijn en gezellig!

Daarnaast loop ik 1x per week zelf. Dit is soms, vooral in de wintermaanden, wel lastig met werk en een druk huishouden. Maar samen met Evert probeer ik altijd wel een oplossing te zoeken.

Samen met Evert heb ik ook naar mijn voeding en leefstijl gekeken. Ik werk in de nachtdienst en merkte dat mijn voeding niet in evenwicht was als ik een reeks nachtdiensten moest werken. Het koste mij dan ook veel energie om telkens weer om te schakelen in ritme. Na wat tips en aanpassingen gaat dit nu een stuk beter.

Afgelopen september heb ik mijn eerste 15 km gelopen, waar ik zeer trots op ben! Ik had nooit gedacht dat ik zover en zolang ooit zou kunnen lopen. En dat ook nog met veel plezier!

Martijn

Martijn referent Loop & Leef

‘Wat mij betreft is Loop & Leef de Game Changer die ik nodig had!’

Ik heb Evert leren kennen via de hardloopgroep van Panasonic, waar ik kon deelnemen aan het vitaliteitsplan. Doel was de KiKa Run in Eindhoven. Dit was voor mij de perfecte aanleiding om aan mijn conditie te gaan werken en mijn overgewicht tegen te gaan. Het was een hele uitdaging, omdat ik nog nooit had hardgelopen. De 5 km van de KiKa Run heb ik volbracht, na 3 maanden training.

Eind 2020 heb ik Evert gevraagd om mij te helpen mijn eetgewoonten aan te passen. Ik had al vaker een dieet gevolgd, maar nooit kunnen volhouden. Met de hulp van Evert heb ik een nieuw eetpatroon opgebouwd met een uitgebalanceerde voeding en beweegschema. Ook aan de wensen van mijn vrouw is gedacht.

Wij eten nu gezonder en vooral ook lekkerder dan ooit. Het mooiste is dat het weinig moeite kost, wel veel winst oplevert en ik me er heel prettig bij voel. Hierdoor kan ik het “nieuwe eetpatroon” met gemak volhouden en is het een gewoonte en de nieuwe standaard geworden. Nu eind 2021, ruim een jaar verder, ben ik meer dan 22 kg kwijt.

Evert is altijd vol enthousiasme en motiveert volop. Ik heb het gevoel dat hij altijd bezig is om mij te helpen met zowel hardlopen als mijn eetpatroon. Evert heeft goede skills in huis betreffende looptechniek en uithoudingsvermogen. Qua eetpatroon heeft hij mij geleerd hoe een goede balans te vinden in het bereiden van uitgebalanceerde maaltijden en lekkere en verantwoorde tussendoortjes.

Wat mij betreft is Evert de Game Changer die ik nodig had!

Hans

referentie van Hans

‘Bij mijn jaarlijkse bloedonderzoek waren alle uitkomsten flink verbeterd!’

Begin dit jaar vond ik dat het echt tijd werd om wat aan mijn (corona) gewicht te gaan doen. Vaak aan gedacht om te starten maar nooit gekomen tot concrete acties. Via een vriendin kreeg ik informatie over Evert, die mij zou kunnen helpen om o.a. mijn gewicht te verminderen.

Eind februari had ik mijn intakegesprek met Evert. Hij legde uit wat ik van een leefstijlcoach kon verwachten: “De leefstijlcoach ondersteunt mensen om in hun dagelijks leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap”.

Heel belangrijk om te weten: Je moet het wel zelf willen en doen!

Na de uitleg moest ik mijn doelen opgeven. Ik had er eigenlijk maar één: zo’n 8 a 9 kilo afvallen. Terugkomen op mijn oude gewicht van 5 jaar geleden.

Samen hebben we mijn beweegactiviteiten doorgenomen en met die als startpunt zijn we tot concrete acties gekomen. Voor corona ging ik iedere lunchpauze met collega’s wandelen en dat deed ik ook toen ik thuis werkte.  Echter wandelen is niet genoeg: je moet wel flink doorstappen wil het helpen. Zo hebben we samen een wandeling gemaakt om mijn uitgangspositie te bepalen. Later hebben we dit nog een aantal keren herhaald waardoor mijn voortgang in kaart werd gebracht.  Ik had niet gedacht dat ik op een snelheid van 6 à 6,5 km per uur zou kunnen wandelen na een aantal maanden.

Naast het wandelen sprak ik ook af om 2 x per week gymoefeningen te doen. Deze oefeningen heb ik eerst met Evert doorgenomen en daarna thuis uitgevoerd. Na 4 à 6 weken hebben we deze oefeningen opnieuw doorgesproken en aangepast aan mijn vorderingen.

Ook hebben we mijn ontspanning en slaap doorgenomen. Daar ik al veel ervaring had met mindfulness, zijn hier geen acties uit voortgekomen. Wel werd het omgaan met stress regelmatig besproken in de wekelijkse sessies. Goed om een bevestiging te krijgen dat ik goed met stress om kon gaan.

Ook de voeding werd besproken en ik dacht aanvankelijk dat dit ook wel okay was bij mij. Daarom stond ik daar niet zo voor open. Echter door de vasthoudendheid van Evert, ben ik toch mijn voedingspatroon gaan noteren. Met de uitleg van Evert heb ik toch diverse aanpassingen gedaan. Wat ik heel goed vind van Evert is dat hij iedere keer op alle aandachtpunten terugkomt en niet loslaat. Ik had alleen even meer tijd nodig om hiervoor open te staan, maar ben zeer tevreden over de uitkomst en de aanpassingen.

Voor de vakantie heb ik mijn streefgewicht gehaald en ik ben hier zeer blij mee. Dit had ik nooit gehaald zonder de hulp van Evert. Let op: je moet het wel zelf doen!

In september had ik mijn jaarlijks bloedonderzoek en wat bleek: Alle bloeduitkomsten waren flink verbeterd. Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat!!!

Zonder de hulp en adviezen van Evert had ik nu wellicht nog meer kilo’s dan in het begin van het jaar. Daarom ben ik zeer blij met de vriendelijke vasthoudendheid van Evert! (Hij maakt het verschil)

Ervaringen

Incompany

Panasonic Industry Benelux

incompany training Panasonic

‘Met Loop & Leef zet je een vitale stap binnen je bedrijf’

Wij als Panasonic Benelux zijn sinds enkele jaren volop met de vitaliteit van onze collega’s bezig. Dit resulteerde onder andere in het meedoen aan de KiKa Run in Eindhoven vanaf 2018. Nadat we ons met veel collega’s hiervoor hadden aangemeld kwam al snel het idee om ervoor te zorgen dat we professioneel klaargestoomd wilden worden en zo kwamen we voor het eerst in contact met Evert van Veldhuizen van Loop & Leef.

Elke maandag om 17.00u stond Evert bij ons op kantoor klaar om samen met ons te gaan hardlopen, direct na het werk. Hij bedacht trainingen en verkende ook altijd de omgeving van ons kantoor om niet alleen de diversiteit van de trainingen te waarborgen maar zelfs van de omgeving (we kwamen op plekken binnen een straal van 5 km van ons kantoor die we zelf nog nooit gezien hadden).

Ook maakt hij individuele trainingsschema’s precies naar ieders wens. Wil je nu 1x per week hardlopen en ooit 5km in 30min, of streef je naar 3 x per week en is je doel de halve marathon onder de 2 uur. Evert maakt een passend schema samen met jou. En al zijn er nog zo’n uiteenlopende doelen Evert weet precies hoe hij een specifieke training moet indelen om het voor iedereen interessant en uitdagend te maken en houden.

Helaas heeft het Corona virus ertoe geleid dat fysieke (groeps)trainingen tijdelijk niet mogelijk waren, maar Evert is ons individueel en in groepen online via Teams, mail en ook telefonisch blijven coachen. Zo hebben we al 2x een Panasonic Loop- en Wandelevent online georganiseerd en de laatste keer stond deze uiteraard weer in het teken van KiKa.

Dat Evert van meer markten thuis is wisten we al doordat hij ook collega’s heeft begeleid tijdens blessures en bijvoorbeeld door middel van voedingsschema’s. Daarom hebben we hem gevraagd om een online beweegprogramma te doen via Teams voor alle thuiswerkers; Evert Actief.

Wil je binnen je bedrijf starten met vitaliteit of het verder uitbreiden dan kunnen wij Evert van harte aanbevelen! Als het maar niet op maandag om 17.00 u is! 😉

Rob & Marieke (Panasonic Industry Benelux)

Ervaringen

Runningtherapie

Lia

‘Ik werd vanaf het begin op een laagdrempelige manier geholpen om uit mijn comfortzone te komen’

In 2018 ben ik bij Loop & Leef begonnen met runningtherapie. Hier heb ik mogen ervaren wat het in een groep hardlopen met mij deed maar ook wat ik er zelf uithaal qua uitlaatklep. Ik werd vanaf het begin af aan op een laagdrempelige manier geholpen om uit mijn comfortzone te komen.

Na de runningtherapie ben ik blijven hardlopen bij Loop & Leef. Een tijdje in groepsverband en daarna individueel. Vooral het één op één lopen heb ik altijd als heel erg prettig ervaren. De fijne begeleiding binnen maar ook buiten de trainingen om hebben me heel erg geholpen om voor mij passende doelen te stellen en deze op een prettige manier te behalen.

Nu ruim 3 jaar later kan ik zeggen dat het hardlopen een vast onderdeel is geworden in mijn leven!

Bianca

Langzaam gaf de runningtherapie mij meer rust, balans en energie’

Enkele maanden geleden in een burn out beland. Begonnen met running therapie bij Evert. Evert is een fijne coach die meedenkt, een luisterend oor bied en vooral geen oordeel geeft, dat was voor mij erg prettig! Langzaam gaf de therapie mij meer rust, balans en energie. Bedankt voor alles Evert.

Rob

Rob

Het deed me goed om samen met anderen te gaan hardlopen’

Sinds eind 2017 loop ik bij Loop & Leef. Ik ben begonnen op therapeutische basis. Een keer per week in een groep samen hardlopen, door de bossen en verdere omgeving.

Dit vond ik erg gezellig en begon dit steeds leuker te vinden. Er waren een vast aantal sessies ingepland vanuit de therapie. Dus dit stopt op een gegeven moment.

Omdat ik het erg leuk vond, besloot ik in de doorlopersgroep van Loop & Leef verder te gaan. In deze groep leerde ik steeds nieuwe mensen kennen die instroomden. Gedurende deze tijd heb ik veel kunnen werken aan mijn conditie, gezondheid en het deed me goed om samen met anderen te gaan hardlopen. In 2018 was er ook een mooi doel om naartoe te werken, de 5 km in Eindhoven op 14 oktober. Een vaste afstand lopen op eigen tempo, en met de uitgereikte medaille als bewijs van mijn eerste Run Evenement. Hierna bleef ik meedoen met de trainingen en in 2019 was er een nieuw doel om naar te werken. De 5 Miles in Veldhoven.

Ik begon op therapeutische basis bij Loop & Leef en heb door de jaren heen samen met Evert en groepsleden kunnen werken aan mijn conditie en lijf, me goed voelen (mentaal) en meegedaan aan evenementen. Bij Loop & Leef kan ik mijzelf in vorm houden en haal ik vooral veel uit de gezelligheid met de groep. Door de afwisselende trainingen wordt het niet saai en in een groep is het ook leuk om elkaar een beetje uit te dagen.

Ervaringen

Hardlooptraining

Judith

Judith referent Loop & Leef

‘Mijn looptechniek is verbeterd en inmiddels heb ik al meerdere keren met plezier een halve marathon gelopen’

Voor hardloopadvies ben ik enkele jaren geleden naar Loop & Leef gegaan, omdat ik meer en zonder blessures wilde lopen. Sindsdien train ik 1x per week in een loopgroep en doe daarnaast zelf 1-2 trainingen in de week volgens het loopschema. Evert is een deskundige en motiverende trainer waardoor ik net dat beetje extra in de training kan geven. Mijn looptechniek is verbeterd en inmiddels heb ik al 2x met plezier een halve marathon gelopen.

Evert is een betrokken trainer die begaan is met zijn lopers en op prettige wijze zijn brede coachingsvaardigheden inzet. Dat heb ik zelf kunnen ervaren toen ik na een ongeluk weer moest beginnen met de dagelijkse dingen, het oppakken van mijn werk en het opnieuw starten met hardlopen. In de periode dat ik niet kon hardlopen heeft Evert nuttige adviezen gegeven voor mijn algehele herstel en het bewaken van mijn grenzen. In een aantal individuele trainingen met Evert ben ik weer van voren af aan begonnen met hardlopen met het doel weer bij de loopgroep te kunnen aansluiten. Dat is gelukt, ook weer een 10 KM loop volbracht, en het volgende doel is om weer een mooie grote afstand te lopen.

Juul

Juul referent Loop & Leef

‘Pfff …. na drie trappen buiten adem, ik moet echt meer gaan bewegen!’

‘’Pfff dat kan ik niet, dat hardlopen! Na drie trappen buiten adem, ik moet echt meer gaan bewegen!’’ 3 jaar geleden waren dat mijn bekende uitspraken. Inmiddels loop ik drie keer per week hard en kan ik twee halve marathons afstrepen. Mede mogelijk gemaakt door Evert van Veldhuizen van Loop & Leef 😉

Ik ben begonnen met individuele trainingen en daarna met de groep van Loop & Leef mee. De hardlooptrainingen zijn zeer afwisselend en ik ga nog iedere keer met een voldaan gevoel naar huis! Evert is een zeer gedreven trainer, hij heeft de kracht mensen te motiveren en het beste uit jezelf te halen.

Op naar de hele marathon …

Emmy

Emmy

‘Waar lopen voor mij eerst als een verplichting voelde, heb ik dankzij Loop & Leef leren genieten van het hardlopen’

Waar lopen voor mij eerst als een verplichting voelde, heb ik dankzij ‘loop en leef’ leren genieten van het hardlopen. Het is onderdeel geworden van mijn leefstijl en ik wil niet meer zonder. Evert weet elke keer weer uitdagende en afwisselende trainingen te verzinnen met veel persoonlijke aandacht. Met een heerlijk, positief gevoel sluit ik de trainingen elke keer weer af!

Tjalling

Tjalling referent Loop & Leef

‘Ik ben me nog steeds aan het verbeteren. Zonder de begeleiding van Loop & Leef zou mij dit nooit gelukt zijn!’

Sinds zo’n 6 jaar krijg ik hardloopcoaching van Evert van Veldhuizen. Van iemand die 30 jaar weinig gesport had, ben ik met behulp van Evert, gegroeid naar iemand die met veel plezier en zonder noemenswaardige blessures lange afstanden loopt.

Ik ben rustig aan begonnen en heb de coaching van Evert na een tijdje uitgebreid naar een intensiever traject. Zodoende heb ik al 3 marathons gelopen en loop ik tussendoor met gemak bijna wekelijks een duurloop, die min of meer de omvang heeft van een halve marathon. Voor iemand zonder veel hardlooptalent, ben ik me nog steeds aan het verbeteren, omdat ik dat leuk vind. Zonder de begeleiding van Evert, zou mij dit nooit gelukt zijn!

Ik ben erg enthousiast over de bijdrage van Evert. Zijn brede deskundigheid op hardloopgebied vind ik indrukwekkend. Of het nu gaat over het goed en duurzaam opbouwen van de lichamelijke conditie, het verbeteren van de looptechniek of kracht, of zijn voorlichting over voeding; Op elk gebied sluit hij goed aan op mijn mogelijkheden en wensen. Daarbij is hij zelf enthousiast en enthousiasmerend, én heeft hij aandacht voor de positieve aspecten van mijzelf of van mijn hardlopen. Tegelijkertijd is hij ook realistisch, wat mij helpt mijzelf niet voorbij te lopen en helpt om te voorkomen dat ik mezelf forceer. Daarbij kan hij me ook (pittig) stimuleren, als ik meer uit mezelf wil halen.

Kortom, als je wilt beginnen met hardlopen, geblesseerd bent of de hardloopmogelijkheden die je al hebt verder wilt ontwikkelen, dan kan ik je van harte aanraden om bij hem begeleiding te vragen. De kosten vind ik zeer redelijk en betaalbaar.

Ferdy

Ferdy referent Loop & Leef

‘Loop & Leef is er gelukkig in geslaagd mij stukje bij beetje te helpen’

Na een periode van blessures kwam ik een half jaar geleden bij Evert terecht. Ik was flink chagrijnig dat ik niet kon hardlopen, en tegelijkertijd bang om weer te beginnen. Al snel werd duidelijk dat ook alle kracht en stabiliteit in mijn core zoek was. In de weken en maanden die volgden is Evert er gelukkig in geslaagd mij stukje bij beetje te helpen het lopen weer op te pakken en uit te bouwen. Een intensief traject met in het begin veel aandacht voor dagelijkse core-oefeningen thuis, na verloop van tijd aangevuld met loopscholing, en ondertussen een behoedzaam opbouwend hardloopschema. Om de paar weken bespraken we hoe ik ervoor stond, en hoe ik verder zou gaan. En deden we samen een looptraining. De dagelijkse core-oefeningen hebben inmiddels plaats gemaakt voor de wekelijkse Lenigheid Stabiliteit en Kracht groepslessen die Evert ook geeft.

Door Evert zijn jarenlange ervaring en persoonlijke benadering was hij elke keer in staat om goeie tips en begeleiding te bieden. Zonder deze hulp was ik nu zeker nog niet geweest waar ik nu alweer sta, en waar ik hopelijk in de toekomst zal zijn.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Vul onderstaand formuliertje in en we reageren snel!

Loop & Leef

Kekkeneind 12b

5513 AA  Wintelre