Hardlooptraining

Conditie en fitheid verbeteren snel

hardlooptraining blije groep hardlopers

Hardlopen is een heel toegankelijke en vrije manier van bewegen. Op jouw moment stap je naar buiten en dan ligt de wereld aan je voeten.

Je conditie en fitheid verbeteren snel, omdat hardlopen een zeer intensieve vorm van bewegen is. Ademhaling, hartslag en energieverbruik gaan snel omhoog en komen op een hoger niveau dan bij bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Uit onderzoek blijkt dat met enige regelmaat rustig hardlopen het risico op hart- en vaatziekten al met 30% verminderd.

Hardlopen is dus heel gezond als je het op een verantwoorde manier doet. Bouw je afstand en snelheid te snel op, train je onvoldoende gevarieerd, altijd op een hoog tempo, of neem je te weinig tijd voor herstel, dan kan hardlopen ook tot overbelasting of blessures leiden. Conditioneel kun je met hardlopen snel progressie boeken, maar de spieren, pezen en gewrichten die bij iedere landing het eigen lichaamsgewicht opvangen, hebben meer tijd nodig om sterker te worden. Je lichaam moet jou en je ambitie kunnen bijbenen.

Er zijn diverse apps voor wie wil starten met hardlopen, en op internet zijn voor elk doel en elke afstand trainingsschema’s te vinden. Deze apps en schema’s hebben één ding gemeen, ze houden maar beperkt rekening met jou als persoon en met jouw persoonlijke situatie. Hoe adem je? Hoe is je loophouding en je techniek? Hoe actief ben je in het dagelijkse leven? Hoe is je herstel, slaap je voldoende en goed? En past je voeding bij je sportieve ambities?

groep lopers bij hardlooptraining
hardlooptraining bij zonsondergang
individuele hardlooptraining

Met deskundige begeleiding maak je een verantwoorde start en haal je nog meer uit je trainingen

Goede en professionele begeleiding bij het hardlopen kan verstandig zijn. Vooral als je een start wilt maken met meer bewegen, of na een hardnekkige (hardloop-) blessure, een periode van ziekte of na zwangerschap. Een coach ondersteunt je bij het op een verantwoorde manier in beweging komen, het verkennen van je eigen mogelijkheden, het verleggen van grenzen en het herkennen van datgene wat je lichaam aan kan.

Een coach helpt je ook om meer uit je trainingen te halen, en om jouw sportieve ambitie waar te maken. Iedere stap telt en ieder behaald doel is een feestje om samen te vieren.
Je zult merken dat je met coaching het hardlopen intenser en met meer plezier beleeft, en dat het lopen je nog meer oplevert dan gedacht. Een evenement, doel, tijd of afstand motiveert je, steeds weer kunnen genieten van buiten in beweging zijn is je echte prestatie!

ERvaringen

‘Waar lopen voor mij eerst als een verplichting voelde, heb ik dankzij Loop & Leef leren genieten van het hardlopen’

Emmy

Loop & Leef – professionaliteit en kwaliteit

Gediplomeerd looptrainer en aangesloten bij De Atletiekunie.

Atletiekunie

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Vul onderstaand formuliertje in en we reageren snel!

Loop & Leef

Kekkeneind 12b

5513 AA  Wintelre